Στο παρακάτω παράθυρο μπορείτε να παρακολουθήσετε την ζωντανή αναμετάδοση του συνεδρίου. Η εικόνα θα ενεργοποιείται τις ώρες στις οποίες υπάρχει προγραμματισμένη κάποια συνεδρία.


[fvplayer rtmp=”rtmp://media.auth.gr/rtplive” rtmp_path=”Kourmoulhs.sdp” width=800 height=450 autoplay=”true”]


Το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών είναι ο σημαντικότερος θεσμός για τις ελληνικές ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες και μία από τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις στο χώρο των ελληνικών βιβλιοθηκών, καλύπτοντας θέματα υπηρεσιών και τεχνολογιών πληροφόρησης, αυτοματισμού και εξοπλισμού βιβλιοθηκών, πηγών πληροφόρησης και συνδρομών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του βιβλιοθηκονόμοι, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και προμηθευτές που δραστηριοποιούνται στο χώρο έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να επικοινωνήσουν με συναδέλφους τους, να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο χώρο των βιβλιοθηκών, καθώς και για νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Το Συνέδριο αυτό, που διοργανώθηκε αδιάλειπτα για 22 χρόνια, τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζουν οι βιβλιοθήκες. Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του ΑΠΘ έχει τη χαρά φέτος να συνεχίσει την παράδοση του θεσμού αυτού και να διοργανώσει το

23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών
«Ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες: Άξονες συνεργασίας για επιβίωση»
στις 15-16 Νοεμβρίου 2017 στο ΑΠΘ.

Η οικονομική κρίση δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, οι οποίες καλούνται όχι μόνο να διατηρήσουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που δημιούργησαν όλα τα τελευταία χρόνια, αλλά και να τις εξελίξουν μέσα σε ένα ανασφαλές περιβάλλον. Επιπλέον, οι ραγδαίες εξελίξεις στη διεθνή βιβλιοθηκονομική κοινότητα, όπως η ανοιχτή πρόσβαση, τα ερευνητικά δεδομένα κ.ά. καθιστούν απαραίτητο οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες να ενσωματώσουν αυτές τις εξελίξεις στις υπηρεσίες τους και να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους ώστε να προσφέρουν σύγχρονες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Στόχος του φετινού συνεδρίου είναι να σχεδιαστεί ένας οδικός χάρτης προς ένα βιώσιμο μοντέλο για τις υπηρεσίες των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών. Για τη διατήρηση της υποστήριξης των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και τη δημιουργία νέων, επιβάλλεται να εστιάσουμε σε συνεργασίες δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ανοικτή πρόσβαση και τις ανοικτές τεχνολογίες.

Σας περιμένουμε όλους!

Η Οργανωτική Επιτροπή